Berättelsen

Lilla Hon drömmer om är att få komma in i skolans kuddrum. Men de andra eleverna säger att hon är alldeles för rädd. De berättar om Lärarinnan som hängt sig och spökar på skolans vind – och om den onda Kocken som spökar i skolans kök ­– och om den grymma Slöjdpojken som sprungit med saxen och spökar i slöjdsalen – och sedan skrattar de åt den livrädda Lilla Hon. För ingen tror väl på spöken egentligen?

1_cropped
Foto: Jan Cermenius

Och så säger de att Lilla Hon ska få komma in i Kuddrummet. Om hon går upp på vinden – helt ensam. Lilla Hon är skräckslagen. Ensam på vinden?! Men Lilla Hon gör som de säger – och de andra eleverna stänger in henne på vinden. De skrattar och glömmer genast bort Lilla Hon.

På vinden är Lilla Hon rädd, frusen och hungrig – och hon väcks av Lärarinnan som spökar! Lilla Hon blir jätterädd men får veta att det var elevernas fel att hon dog på vinden. Lärarinnan är sjukt hungrig och tillsammans beger de sig till skolköket.

3
Foto: Jan Cermenius

I köket frossar Lärarinnan i sig maten. Men den spökande Kocken dyker upp. Han försöker ha ihjäl Lilla Hon – men tappar istället armar och ben. Lilla Hon får veta att det var elevernas fel att Matfarbrorn dog i skolköket. Tillsammans går nu de tre mot slöjdsalen.

I slöjdsalen börjar Lärarinnan och Lilla Hon att lappa ihop Kocken – men avbryts av den spökande Slöjdpojken. Han berättar att det var elevernas fel att han dog i slöjdsalen. Slöjdpojken gråter och gråter. Men Lilla Hon vet vad som kan hjälpa dem alla. De ska gå till Kuddrummet!

6
Foto: Jan Cermenius

Dagen därpå konstaterar de andra eleverna att Lilla Hon är borta. De bryr sig inte utan drar istället till kuddrummet. Där slår dörren igen bakom dem och de är instängda med spökena och Lilla Hon. Och ingen hör elevernas rop på hjälp – för ingen tror väl på spöken egentligen?

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close