Premiär – ny version av Operan Lilla Hon

Premiär för ny version av Operan Lilla Hon

I november 2019 var det dags igen. Operaföreställningen Den förskräckliga historien om Lilla Hon skulle sättas upp i Avesta och Falun. Ett par tusen skolbarn från låg- och mellanstadiet var inbjudna för att se och höra Lilla Hon och skolans spöken sjunga och skrämmas på teaterscenen. 

11
Foto: Jan Cermenius

Innan premiären var den 14 november repeterade sångarna Emelie Dybeck, Anna-Maria Hallgarn och Carl Ackerfeldt tillsammans med regissören Iso Porovic och kompositören Magnus Båge. Carl och Anna-Maria har tidigare spelat Kocken och Lärarinnan – men Emelie var ny i ensemblen som Lilla Hon.

17_cropped
Foto: Jan Cermenius

Vi hade endast tre dagar för att färdigställa denna nya uppsättning och Emelie gjorde ett fantastiskt arbete med instuderingen och alla arbetade väldigt fint tillsammans så att vi kunde sjösätta Lilla Hon igen med en mycket kort repetitionsperiod. 

10
Foto: Jan Cermenius

I denna version har Magnus lagt till mer stråkar för att anpassa det till Dalasinfoniettans önskemål och operan Lilla Hon finns nu i två versioner, en för 4 musiker och 3 sångare samt en version för 7 musiker och 3 sångare. 

18
Foto: Jan Cermenius

Sundsvalls Tidning har recenserat Operan Lilla Hon

De skrev bland annat:

Recension Sundsvalls Tidning“Magnus Båges musik rymmer både konstmusik, dans och jazz, men har sin botten i konstmusik med lite modern krydda utan att vara modernistisk. Det gör den lättlyssnad och mer stämningsskapande än starkt melodiös, den uttrycker rädsla, glädje, avspänning, försiktighet – hela spektrumet av känslor, som operamusik ska.”

“Sist men inte minst har detta lilla operaguldkorn en twist, där frågan om vem som är ond och vem som är god får ett helt annat svar än i vanliga skräckhistorier.”

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close